Top 3 Trends Fitness voor 2023

Persoon raakt de bokszak met twee anderen op de achtergrond

Top 3 Trends Fitness voor 2023

Technologie in de sport wordt steeds belangrijker. Nieuwe generaties met nieuwe behoeftes komen in de sportscholen dat is de reden waarom je op de hoogte moet blijven van de laatste trends. Trendy blijven houdt je relevant voor je doelgroep en zorgt voor nieuwe klanten. 2023 staat om de hoek dus is het zaak om nu het laatste nieuws te horen. De Top 3 Fitness trends om in de gaten te houden voor 2023 zijn: 1. Bokszaktraining. 2. Hiit total body workout. 3. Gamification

Inhoud :

1. Bokszaktraining

Wat is bokszaktraining ?

Een bokszaktraining is een full body workout die in de fitness vaak gebruikt wordt in zowel personal training als (small) group training. Tijdens een bokszaktraining wordt er vaak uitsluitend op een bokszak getraind zonder te sparren of lichamelijk contact met anderen. Een voordeel van deze trainingen is dat de trainer kan kiezen voor andere full body workout oefeningen zoals buikspieroefeningen, squats en opdrukken, omdat leden zich vrij om de bokszak kunnen bewegen. Bokszaktraining is een populaire manier om leden te laten vechten voor hun fysieke en mentale gezondheid.

NextRound en bokszaktraining

NextRound heeft in samenwerking met de Vrije Universiteit Amsterdam een professionele bokszak ontwikkeld die data kan meten van elke stoot en trap door middel van Impact Sense Technologie. Dat betekent dat je de bokszak overal kunt raken en zowel stoten als trappen kunt geven. Je kunt live de impact van jouw combinatie zien en ook het resultaat van aanpassingen in techniek. Daarnaast zie je de snelheid en de intensiteit van jouw training en word je extra begeleid en gemotiveerd door challenges en (video) workouts. Zo maken we jou klaar voor jouw volgende ronde!

 2. Hiit total body workout (high-intensity)

Waarom moet je Hiit-training opnemen in je lessen/workoutroutine?

Mensen worden steeds drukker, dus hebben minder tijd om te sporten. Het doen van Hiit total body workout trainingen kan leden helpen om gewicht te verliezen op een korte en intensieve manier. Een training als deze kan in korte periode tot tegen de 1000 calorieën verbranden. Hiit total body workout staat niet bekend als de beste spier opbouwende activiteit, maar dit type training kan je lichaam activeren, de ongewenste calorieën verbranden en je conditie verbeteren.

NextRound en Hiit total body workout (high-intensity) 

Wist je dat bokszaktraining wordt beschouwd als een Hiit training?

Volgens Healthline kan bokszaktraining helpen om gewicht te verliezen, de bloeddruk te verlagen, spierkracht te vergroten en conditie te verbeteren. Daarnaast wordt bokszaktraining gezien als een leuke, veilige en gezonde Hiit total body workout om stress weg te nemen.

De professionele bokszak van NextRound brengt de Hiit-workout naar de volgende ronde samen met de gamification fitness app. Waarom zou u uw total body workout niet combineren met een bokszaktraining? Goed voor body en mind!

Door prestatie sport data en progressie bij te houden, kunt u uw trainingen uitdagender maken, waardoor uzelf of uw klanten iedere training beter worden.

3 personen die trainen met NextRound

3. Gamification

Wat is gamification?

De integratie van gaming en fitness heeft enige tijd op zich laten wachten. Nu zien we dat sommige marktleiders cardio apparatuur aanbieden die de spel/game ervaring naar de fitness brengen. Het is wetenschappelijk bewezen dat gamification mensen niet alleen helpt om mensen kort te motiveren, maar ook op lange termijn, indien het op de juiste manier wordt ingezet.

NextRound en gamification

Er is geen betere manier om je progressie bij te houden dan met behulp van betrouwbare data. Door de data in onze kickboxing fitness app te combineren met gamification zoals leuke challenges of zelfs het maken van je eigen aangepaste workout ben jij binnen no-time klaar voor jouw volgende ronde.

Benieuwd naar NextRound? Kijk gerust verder op onze website!

Geef een reactie